خرید سمعک برای اولین بار به دلایل مختلف ممکن است تا حدی پیچیده باشد، برخی از این دلایل عبارتند از:
1. نوع و میزان“کم شنوایی” در افراد مختلف مثل “اثر انگشت” منحصربهفرد است. بنابراین هر فرد کم شنوا راهحل مخصوص به خود دارد.
2. عملکرد سمعکها به مهارت بالینی و دانش فردی که سمعک را تجویز میکند، خیلی وابستهاند.
3. سمعکها برای نیازهای شنیداری گوناگونی طراحی شدهاند، بنابراین تکنولوژی و قیمتهای متفاوتی دارند.
4. استفاده از سمعک مانند سایر وسایل پزشکی از قبیل عینک و لنز هنوز در بین مردم خیلی رایج نشده است.
خرید سمعک فرایند است، در طی این فرایند بهناچار با اطلاعاتی روبرو خواهید شد که ماهیت فنی دارند و برای افراد غیرمتخصص تقریباً بیمعنی و نامفهوم به نظر میرسند. علاوه بر این، به علت اینکه اولین بار است که وارد این فرایند خاص میشوید، از روند کار اطلاع ندارید و معیاری ندارید که کیفیت کار را با آن بسنجید یا مقایسه کنید و هیچ دانش عمیقی از آنچه باید انجام شود، ندارید.
بنابراین ما در این مقاله تصمیم گرفتیم تا با ارائه توضیح روشن و واضحی درباره روند تجویز سمعک، قیمت سمعک گوش، خرید سمعک، کمک هزینه سمعک بیمهها و هرآنچه شما باید بدانید، به شما کمک کنیم تا شما را به خریدار سمعک بهتری تبدیل کنیم.
- ملاحظات مهم
- چهزمانی به سمعک نیاز دارید؟
- آیا باید از سمعک استفاده کنم؟
- آیا برای دریافت سمعک به فرایند خاصی (تجویز) نیاز است؟
- قیمت سمعک چقدر است؟
- آیا هزینه خرید سمعک زیاد است؟
- کمک هزینه سمعک بیمه
ملاحظات مهم
سمعک (Hearing Aid) دستگاه الکترونیک کوچک و پیشرفتهای است، که با تقویت صدا باعث بهبود شنوایی افراد کم شنوا میشود. آن از سه قسمت اصلی (میکروفون، تقویتکننده و رسیور) تشکیل شده است.
در بیشتر کشورها، سمعکها جزو وسایل پزشکی طبقهبندی میشوند و بر طبق قوانین و مقررات مربوط به سازمانهای بهداشتی و درمانی آن کشور ارزیابی و نظارت میشوند.
بر طبق قوانین سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) دستگاههای تقویتکننده صدا از قبیل تقویتکننده صدا شخصی (Personal Sound Amplification Products) یا سایر دستگاههای ساده و معمولی تقویتکننده صدا را نمیتوان تحت عنوان سمعک تبلیغ و فروخت.
دستگاههای تقویتکننده صدا شخصی (PSAP) به منظور تقویت صداهای محیطی برای افرادی که مشکل شنوایی ندارند، طراحی شدهاند. اما سمعکها تقویتکنندههای پیشرفتهای هستند که با توجه به نوع و میزان کم شنوایی و همچنین سبک زندگی فرد طراحی، قالبگیری، تجویز و تنظیم میشوند.
همه سمعکها با باتری (یکبار مصرف و قابلشارژ) کار میکنند. اکنون، بیشتر از سمعکهایی که با باتری سمعک یکبار مصرف کار میکنند استفاده میشود، اما سمعکهای شارژی نیز در دسترس میباشند. طول عمر باتری سمعک یکبار مصرف بستگی به اندازه باتری و تکنولوژی سمعک دارد. باتریهای کوچکتر طول عمر کوتاهتر و باتریهای بزرگتر طول عمر بیشتری دارند. میانگین طول عمر باتری سمعک از 5 تا 20 روز است.